Едно ново криминално запознанство


Любимото ми нещо, когато трябва да чета за изпит, е да губя времето си с всичко друго, но не и с учене. Този път не беше изключение, а книгата, която ме опази от купищата листовки на масата, беше „Убийство в Лимсток“ на Агата Кристи.

До този момент бях чела само приключения с Поаро и се чудех как ще мине запознанството с госпожица Марпъл. Оказа се, че първото ми впечатление е страхотно! Книгата беше толкова интересна, че ме държа будна доста след полунощ, за да разбера какво се случва накрая.

В малкото градче Лимсток започват да се разпращат анонимни писма с доста нецензурно съдържание. Въвлечени в историята се оказват брат и сестра, които току-що са пристигнали в градчето и тепърва ще се запознават с местните жители и техните обичаи. Истинските проблеми обаче започват със самоубийство на Мис Симингтън и по всичко личи, че причината за него са анонимните писма. Ситуацията загрубява, след като убиват и едно младо момиче. Започват разследвания, които не водят до нищо, и накрая се намесва г-ца Марпъл. Всъщност тя наистина се появява съвсем накрая, но това се оказва точният момент, за да разобличи кой стои зад всичко и каква е неговата мотивация.

На фона на цялата криминална драма, Агата Кристи е заплела и няколко много приятни любовни истории, описани по един такъв специфичен начин, който кара читателя непрекъснато да се подсмихва. Или поне мен. Другото ми любимо нещо в книгата е теорията, че мързелът е в основата на прогреса и великите човешки открития :):):) 

„Смърт в Лимсток“ засега е любимата ми книга на Агата – тя е доста по-различна от тези за Поаро (дори начинът, по който се разказва историята), но пък е някак… по-топла. Забавна и увлекателна е и определено я препоръчвам на всички като четиво за лятната почивка. И не само 😉

Публикувано от Девора

Книгата беше любезно предоставена на Библиотеката от издателство „ЕРА„.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d блогъра харесват това: