За нас

Минаха 10 години, откакто създадохме „Библиотеката“. Поехме по този път уж на шега – да записваме впечатленията, емоциите и чувствата си от прочетеното. Да ги споделяме с останалите. Да търсим съмишленици, да палим искрата и у други четящи, да говорим за онези книги, които ще останат дълго в съзнанието ни. Дълго след последната страница.

По пътя срещнахме мнозина като нас. Мнозина, за които четенето и споделянето вървят ръка за ръка. Когато започнахме, блоговете за книги се брояха на пръстите на двете ръце. Коментари се пишеха все още под самите публикации. Социалните мрежи не бяха това, което са сега. Днес за книги пишат, споделят, говорят, снимат клипове хиляди читатели на всякаква възраст у нас.

През 2012 г. за блога бяхме удостоени с престижната литературна награда „Рицар на книгата“. Но освен признанието на тази награда, през годините успяхме да спечелим нещо още по-ценно – доверието на много хора, които четат, харесват и очакват нашите ревюта. Хора, които успяваме да запалим за една или друга книга. Които намират следващото си любимо четиво, благодарение на „Библиотеката“.

Гордеем се, че през всички тези години не направихме компромис с ценностите, които положихме в основата на нашия блог. Тръгнахме с идеята да споделяме емоциите си от прочетеното – лично и пристрастно, и това винаги ще бъде така.

Може би най-важното за цялото това време е, че вървейки по този път, останахме заедно. Продължваме да четем, да откриваме нови любими заглавия, да си разказваме и съпреживяваме, да обсъждаме прочетеното. С много любов един към друг. Като плод на тази любов през 2017 г. в блогърското ни семейство се появи и още една малка бъдеща читателка, която вече възпитаваме в магията на хубавата книга.

И продължаваме. Заедно продължаваме. Лично и пристрастно. Благодарим ви, че сте с нас по пътя!

Девора и Георги