Моите красиви рога


moitekrasivirogaС голяма радост ви споделям, че Радостина Николова, която даде живот на пухкавите и сладки Мотове, от съвсем скоро представи на малките читатели един нов, не по-малко чудат и чаровен герой – еленът Ву (от звучната немска дума Вундаба), който си има само един рог, но за сметка на това – съвършен! Книжката с историята на Ву вече е реалност, при това – много красива: с твърди корици, в голям формат и с топлите илюстрации на Мелина-Елина Бондокова. Една история за приятелството с другите, но и със самия себе си, която ще се хареса не само на малчуганите.

Ву живее самотно в гората, тъй като липсата на втори рог го превръща в аутсайдера на стадото. Макар разклонението на красивата му главица да е едно-единствено, еленчето му се радва и го обича, като дори го нарича с името „Моите красиви рога„. Ву приема себе си такъв, какъвто е, дори много си се радва, но липсата на други живи същества, с които да споделя живота си и които също да бъдат благосклонни към него, го натъжава. На полянката, на която живее, той се среща с калинката Винсент и с малката лястовичка Констанс (моята любимка!). Докато Винсент не продумва и дума (по причини, които стават ясни по-късно в историята), Констанс успява да се привърже към суетното еленче и дори се превръща в нещо като негов наставник, но преди всичко – в много добър приятел!

3

Какво обаче ще се случи, когато приятелите трябва да се разделят? Дали всеки ще поеме по своя път по-щастлив и завършен, или черната тъга на раздялата ще направи Ву още по-самотен и отпреди? Какво ли е писано да се случи с Моите красиви рога?

Сигурна съм, че в момента много дечица из цялата страна откриват отговорите на тези въпроси в новата книга на Радостина, прелиствайки цветните картинки, откривайки своите детски мечти и притеснения между страниците. За едни други дечица книгата ще донесе още по-живи и реални емоции, тъй със закупуването на „Моите красиви рога„, един лев от всяка книжка се дарява за семейства в нужда, благодарение на сътрудничеството между авторката и Holiday Heroes.

radostina
Радостина на представянето на „Моите красиви рога“ в „Перото“.

Моите красиви рога“ е първото ни предложение за детска книжка под елхата тази година. Разгледайте първите страници от книжката ЕТО ТУК! Ние желаем на Радостина, Ву и Мотовете да са все така вдъхновяващи, добри и страхотни! 🙂

Девора

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d блогъра харесват това: