Къпиновият дух и жълтоклюното птиче


kypinowiqt_duhДетските книжки са истинско съкровище, на което се радваме дори ние, порасналите деца. И защо не? Все пак между твърдите или меки корици, обсипани с илюстрации и чудновати истории – всичко е труд на големи хора с големи сърца и нестихващо въображение. Понякога детските книжки носят наслада най-вече с илюстрациите си, дори приказката или историята да не е толкова силна и впечатляваща. Друг път обаче в разказаното за децата има по-дълбок смисъл, който може да бъде замаскиран под формата на едно старо дърво и неговата издънка, които ще се превърнат в символ на новото начало. Хайде заедно да придружим Къпиновия дух в неговата разходка, за да разберем какво се случва в книжката!

kd_2 kd_3 kd_4

Да, той среща едно старо дърво и едно малко птиче. Между тримата бързо се завързва приятелство – искрено и непринудено, точно както става и при малките деца. Героите в книжката са скромни, но изпълнени с добродетели, които Феридун Орал по-скоро подсказва, отколкото да натрапва на малкия (и голям) читател. Неочаквана раздяла ще припомни на малкото жълтоклюно птиче най-тъжните песни, които знае, но надеждата и вярата, че едно приятелство не може да си отиде току така, може би ще се окажат достатъчно силни, за да върнат към живот това, което изглежда завинаги загубено.

kd_1

Къпиновият дух и жълтоклюното птиче“ е прекрасен коледен подарък за децата, които обичат или тепърва ще се учат на любов към книгите. Макар илюстрациите да са целите в снежинки, книжката е топла и „уютна“- точно такава Коледа си пожелаваме и ние!

Девора

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d блогъра харесват това: