Карнавалът на животните


KarnawalytJiwotniteАко трябваше да даваме „награди“ за най-чудесна детска книжка през 2015, то със сигурност щяхме да присъдим победата на „Карнавалът на животните“ – красиво издание с разказ по музика на Камий Сен-Санс и илюстрации на Дорис Айзенбургер! Добавете я към коледните подаръци на вашето дете, защото идеята на Марко Зимса да обедини сюитата (към книжката, както и към всички други издания в поредицата, има записан диск с класическото произведение) с разказ по музиката и вълшебни илюстрации, е подарък за всички нас!

Сутринта ми започна с „Карнавалът на животните“ и предвкусвам един весел и забавен ден. Как обаче да ви опиша тази книжка? От една страна може да я разгледате като най-обикновено печатно издание – да четете заедно с малкото ви човече текста и да разглеждате картинките. Друг начин да я „прочетете“ е да пуснете диска и да слушате разказа, като всяка страничка представя отделен музикален откъс – получава се аудио книга, но с картинки. Това е чудесен вариант за мъници, които още не познават буквите. След като ви бъде прочетена историята, чувате и музиката. Докато слушате, не прелиствайте – вгледайте се в картинките, за да откриете синхрона между нарисуваното и това, което слушат ушите ви.

307-398-emas

Пред вас ще изнесат представление лъвове, кокошки, магарета, костенурки, слонове, кенгура, рибки, птици и маймуни. Малки и големи ще се забавляват, а постоянни спътници по време на карнавала ще ви бъдат две много палави и артистични маймунчета, както и едно малко и щастливо лъвче, а от време на време и едно пиленце, което постоянно „шътка“.

Книгата е толкова забавна, че при представлението на кенгурата ми хрумна още един начин, по който може да бъде прочетена: накарайте детето си да имитира всяко от животните, както правят малките маймунки, но да е в такт с музиката. Това ще е чудесна игра, която може да направи коледната (а и не само) утрин много забавна за цялото семейство!

Желая ви щастливи празници, които да ви донесат истинска радост, както този карнавал кара животните да се смеят, пеят и танцуват заедно, хванати за опашка, копито или лапа. Заедно!

Девора

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d блогъра харесват това: