Омагьосаната гора – книга за оцветяване


Omagjosanata_goraРадвам се, че открих книгите, които не са точно книги, а приключение! Признавам, че концепцията да създаваш съдържание в движение ме хвърли далече извън зоната ми на комфорт, където авторът е автор, читателят – читател, а сюжетът – необратим. Първият ми сблъсък с тази вече доста популярна тенденция, в която закупилият книжното издание оставя своя отпечатък върху него, беше с „Унищожи този Дневник“ на Кери Смит (цък). Най-близкото ми съприкосновение с нещо подобно са били книгите-игри, които като малка толкова много обичах да играя не по правилата. В момента пък се опитвам да преборя втората подобна идея на Смит, но докато аз се туткам в задачи и изпълнение, на книжния пазар се появиха чудесни издания за оцветяване, за които никога няма да бъдем прекалено възрастни или прекалено скучни.

Мога да ви кажа, че „Омагьосаната гора“ на Джохана Басфорд е прекрасен подарък за вашите деца в навечерието на първия учебен ден и това ще е факт, но също така това е не по-малко прекрасен подарък и за вас, както и за всеки от близките ви, който обича или е обичал да рисува.

unnamed
Авторката пред своите творби

Какво представлява рисувателната книга?

Това е издание с повече от 80 страници с черно-бели „скици“, които можете да запълните с цветове по ваш избор. Джохана Басфорд е свършила чудесна работа с графиката и дори черно-бели, страниците са изпълнени с детайли и живот. Вашата работа пък е да оцветите и дорисувате картините.

Какви изображения могат да се открият вътре?

Както подсказва заглавието – това е една омагьосана гора, в която можете да срещнете нейните странни обитатели – от сови, през лисици до еднорози и дракони. Ако сте си взели другата книга на Басфорд – „Тайната градина“ – там пък ви очаква изобилие от цветя и пеперуди.
NB! „Тайната градина“ на Джохана Басфорд е книга за оцветяване. „Тайната градина“ на Франсес Х. Бърнет е книга за четене. 😉

Какви техники може да се използват?

Ocwetqwane
В процес на оцветяване

Може би за мнозина първият избор ще са цветни моливи. Аз започнах първата картина с цветни тънкописци, тъй като моливите ми са на 80 км от вкъщи. Най-много ми хареса да оцветявам с водни боички, тъй като това дава голяма свобода с различните цветни нюанси, а хартията е достатъчно дебела, така че боите не само попиват хубаво, но и не прозират през гърба на страницата. Не съм пробвала единствено пастели, но тъй като детайлите са доста дребни, не мисля, че това ще е удачно.

Книгата се „рисува“ бавно, затова не мога да ви покажа готова картина, направена от мен. Това, че нещата не се случват бързо, е хубаво, понеже забавлението и занимавката са гарантирани за по-дълъг период от време. Когато я свършите, можете да минете към „Тайната градина“ на същата авторка. Сигурна съм, че много от вас ще направят картини, които си заслужава да бъдат споделени и запазени, затова ще се оглеждам и ще се радвам да споделите творенията си!

Девора

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d блогъра харесват това: