Честит празник с мотовете!


motove3Стоя в градинката на празника на децата, но по обяд почти всички празнуващи са си по домовете и похапват сладко-сладко. На мен ми е не по-малко приятно: с питие, на сянка под дървото чета най-новите приключения на мотовете. Докато около мен все пак минават деца, плъзгащи се на кънки, играещи с топки и каращи колело, аз невъзмутимо следя хода на събитията в книжката. По едно време ме удря топка – три момиченца се опитват да привлекат вниманието ми. Любопитно им е и е много вероятно да са видели Мукс, Гула и Пинки, които са се настанили удобно на рамото ми и четат своите собствени приключения, разказани от Радостина Николова и илюстрирани от Мелина-Елина Бондокова в „Спасяването на хълцащата принцеса“.

Това е историята за мотовете, която ми хареса най-много досега! Приключенията се редуват шеметно едно след друго от първата до последната страница, а предговорът ме накара да се усмихна широко: ‘сладко от мухлясали малини и дъждовни червеи’, мрънкащи модове и подмятане за гушкащо чудовище, което ще се появи по-нататък в историята! Ще е интересно!

11011481_479185038902948_2920565108343638854_n

На принцеса Пагу и нашия приятел Мукс им се ражда дъщеричка. Загадъчно неразположение обаче кара малкото пухче да хълца непрекъснато и когато минават дни в безспирно хълцукане, родителите решават, че трябва да се открие лек. Ето как безстрашният татко се впуска в опасно издирване на Лечебното цвете с главно ‘Л’, но пътят ще го срещне с всякакви животни – малки и големи, опасни и в опасност – а накрая, дори със зловонни модове! Радостина е измислила много хитър начин, по който да използва и лечебното цвете с малко ‘л’, а когато разказва за мечката с писклив глас, която обикаля самотна гората, защото я е срам другите да не ѝ се подиграват, наистина си представих голяма тъжна мечка със стичащи се по муцуната топли сълзи и ми стана жал. И аз да бях там, и аз да бях мот – също щях да ѝ се притека на помощ!

Пожелавам на всички щастлив празник! Дано децата ви винаги са източник на щастие във вашия живот! А ако решите да ги запознаете с мотовете, не забравяйте да ги въведете още в самото началото с първите книжки от поредицата. Повече за тях вижте тук и тук

 Девора

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d блогъра харесват това: