Зимни приказки


AndersenЕдно от задължителните неща в програмата около Коледа, стига да искате да имате вълшебни празници, е наличието на хубава литература под формата на книжка-две, три или повече. Надявам се, че сте си доставили това удоволствие и сте започнали новата година ентусиазирани за приключения, затова ще ви предложа нещо тематично за оставащите дни почивка, в които времето може да спре или да ви върне назад към детските спомени.

Трябва да си призная, че прочетох Андерсеновите зимни приказки с толкова голямо удоволствие, сякаш наистина се връщах към моментите, в които за първи път слушах приказката за малката кибритопродавачка или Снежната царица. Тогава друг глас е четял редовете, а аз съм слушала с вниманието, с което сега сама поглъщам думите и изреченията. Припомних си любими герои и се запознах с нови такива, радвах се на красивата картинка на корицата, а от време на време изтръпвах от лекотата, с която Андерсен говори за смъртта. Но тогава времената са били различни… И въпреки това творчеството му винаги ще бъде част от първите безгранични светове на фантазията, които малките деца ще опознават с интерес и любопитство.

10868296_564952733634899_3513003163718555135_n

В сборника с приказки ще пътувате с галошите на щастието или в компанията на сребърна паричка, ще се запознаете с дванайсетте пътника, които спират пред портите в началото на годината и влизат при хората всеки за по един месец. Ще си спомните за малкото момиче, което вижда чудни неща в миговете, преди да се превърне в ярка падаща звезда, и ще се опитате да спасите Кай от ледения дворец на царицата. Когато приключенията свършат, ще ви се иска да има още много, много от тях! Такива са Андерсеновите приказки – не можеш да им се наситиш и колкото повече четеш, толкова повече искаш да ги препрочиташ!

Девора

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d блогъра харесват това: