Моята любима книжарница


Със сигурност всички, които се срещаме и общуваме във виртуалното пространство на Библиотеката, споделяме страстта към книгите и към четенето. Съвсем възможно е понякога да се разминаваме и в реалния свят, под покривите на книжарниците, между редовете и стените, отрупани с въображението на различни автори. Убедени сме, че и вие като нас може да прекарате часове наред в книжарница, разлиствайки страниците на книги, които ви се струват интересни, или докосвайки с поглед кориците на други. Ето защо знаем, че конкурсът, на който Библиотеката стана медиен партньор, ще се хареса на вас толкова, колкото допадна и на нас самите!

10711039_852892278062179_3896747066108173616_n

От 10 октомври до 10 декември 2014 г. ще протече Националният конкурс „Моята любима книжарница”, в който победителят ще бъде определен от читателите. Ако вие имате книжарница, която поставяте над всички останали в предпочитанията си, то тогава непременно трябва да посетите сайта на конкурса ( http://www.lubimaknijarnica.com/) и да споделите своето мнение, както и да дадете оценката си в различните категории: обслужване, асортимент, атмосфера, подреждане и бонуси за клиентите. По този начин ще може да изпратите своето послание към любимото ви място за книги, било то някоя от веригите книжарници в страната или малка и кокетна книжарничка в тиха и романтична улица. Ако пък ви се иска да разисквате темата с други хора със сходни интереси или да споделите за малко известна, но пък изключително хубава книжарница, може да посетите фейсбук страницата на конкурса (https://www.facebook.com/lubimaknijarnica) и да размените информация с останалите любители на прозата, лириката, специализираната литература. 

Книжарницата, събрала най-много гласове в конкурса, ще получи приза „Любимата книжарница на България”, а човек от екипа й ще може да се възползва от голямата награда – тридневна екскурзия до Лондон. Пътуването включва организирано посещение на емблематична лондонска книжарница. Книжарят ще има възможност да се запознае със свои английски колеги, да обменят опит и впечатления.
Резултатите от гласуването ще покажат кои са най-харесваните книжарници в градовете, където има повече от една книжарница: коя е любимата книжарница на София, Пловдив, Благоевград, Стара Загора, Бургас, Варна, Русе, В. Търново, Сливен, Търговище и т.н.
Като комплимент към гласувалите в конкурса ИК „Кръгозор” подготвя награди. Чрез публично теглене на томбола ще бъде избран един, който ще спечели на стойност 200 лв., а други ще получат поощрителни награди.

Интересно е да ви споделим, че конкурсът се ражда като идея след ИК Кръгозор издава най-новата си книга „Книжарничката на острова“ на Габриел Зевин. В Библиотеката очакваме тази книжарничка всеки момент да се появи и при нас в своята хартиена форма, да се запознаем с нейните обитатели и рафтове с книги, след което ще ви разкажем с подробности и за нея.

Девора и Жоро

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d блогъра харесват това: