Три интересни факта за „Книгата, която ме вдъхновява“


В разгара на лятото започна една много интересна и приятна инициатива, чийто медиен партньор е „Библиотеката“ – „Книгата, която ме вдъхновява“. С идването на есента сме все по-близо и до финала на конкурса. На 1 ноември, Деня на народните будители, ще разберем кои са 30-те най-вдъхновяващи книги за  българския читател.

unnamed

Въпреки че още не са известни всички заглавия, нито знаем как ще бъде подредена финалната класация, вече можем да споделим няколко интересни факта, които забелязахме по време на конкурса.

  • Българинът чете!

Хората харесват както класиката, така и новите автори. Намират вдъхновение във всяка книга. Повечето казват, че трябва да се чете, независимо какво. Всяка книга обогатява, вдъхновява и носи своето послание.

  • Българският читател чете български автори.

Оказа се, че има много млади български автори, които пишат и издават своите книги. Освен това си имат и верни фенове. Нашите млади автори срещат истинска подкрепа в лицето на читателите, а те от своя страна са успели да открият вдъхновението именно в техните произведения.

  • Няма добри или лоши книги.

Напоследък се появяват спорове и спорещи общества относно това коя литература е качествена – сериозната или ненатоварващата. Оказа се, че човек преминава през различни етапи в живота си и във всеки от тях има желание да чете нещо различно. Дори и днес да зачетем книга, да ни се стори, че не е за нас и да я оставим, след няколко месеца или години, когато настъпи моментът, именно в нея можем да открием вдъхновението или истината за живота, които сме търсили години наред.

Има едно неписано правило. То гласи, че в живота си човек има 10 книги, които му носят вдъхновение и припознава в тях себе си. Но, за да открие точно своите 10, трябва да прочете поне 1000.

Ако и вие искате да се включите в конкурса „Книгата, която ме вдъхновява“, все още можете да номинирате своето заглавие или да гласувате. Направете го, за да препоръчате своята любима книга на много хора. Може би някой има нужда да прочете точно тази книга, за да открие любовта към четенето и дълго търсеното решение на даден проблем.

Източник: Jobtiger

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d блогъра харесват това: