Запознайте се с Ягодка


yagodkaВ Библиотеката често ви разказваме за детски книги, било то приказки, романи, даже приказки-игри. Много от тях харесваме истински и препоръчваме на нашите читатели, сред които има родители, учители, библиотекари или директори на детски градини. Аудиторията, която се интересува от публикациите за детска литература, е голяма и активна, затова с удоволствие представяме нови автори (било то български или чуждестранни). Днес е ред на авторката Щефани Дале, която е една от тези всестранно надарени личности, в състояние да те омагьосат не с вълшебна пръчица, с таланта си! Нейният дебют в България е „Ягодовата фея Ягодка“ – една книжка-бижу, в която ти се иска да заживееш!

Когато говорим за детски книжки, преди да стигнем до историята, винаги се спираме на самото книжно тяло. „Ягодка“ е КРАСИВО издание – не само заради твърдите си корици и графично оформление, но и заради неповторимите илюстрации! Сладката Ягодка и нейните приятелчета са нарисувани от ръката на авторката и в този случай не използвам тези думи, за да изразя майсторството на написаното: Щефани Дале е както автор, така и художник на книгата!

yagodka2

В света на Ягодка е пъстро и изпълнено с приключения! В книжката са разказани 12 истории, в които феята трябва да помогне за разрешаването на някакъв любопитен проблем, при това – влагайки цялата си изобретателност и мъдрост. Макар да е фея, тя рядко прибягва до вълшебната си пръчица, а по-скоро разчита на идеите и на приятелите си. Историите с Ягодка са жизнерадостни и в същото време разглеждат важни въпроси като приятелството, измамата и трудолюбието. Дале има способността да покаже красивото в не толкова положителните герои, като не пропуска да отбележи и някои слабости на своите феи.

Щефани Дале е от тези автори, които пишат за деца, но го правят, вслушвайки се в детето в себе си. Ягодка пък, макар и все още една малка плодова фея, е надарена с мъдростта на възрастния, който разбира другите и знае как да подходи така, че да направи света по-светъл и добър. За читателя е отредено истинското удоволствие да се докосне до нещо, изпипано до такова съвършенство, че единственото, което му остава, е да чака следващите книжки на Щефани да видя бял свят и в нашата родина. 😉

Не мога да си представя по-хубав подарък, който да сложите към новите тетрадки и учебници в чантата на вашето дете, като му подскажете, че макар и да навлиза в света на възрастните и от него да се очаква да е по-отговорно, винаги трябва да има място и за малко вълшебство!

Девора

 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d блогъра харесват това: