Капитан Немо


nemoПодводният свят е тема, която може да бъде източник на нестихващо вдъхновение за всеки писател, който малко или много има дарба да разказва. Мисля си дори, че не е нужна и кой знае колко фантазия, защото всичко, което се случва там, е облечено в мистериозност, в магическа мантия, която го прави загадъчно и вълнуващо, без да има нужда от нещо, което да го допълва. Още по-интересно става обаче, когато писателят все пак разполага с фантазия и то в излишък – тогава сте изправени (или седнали) пред четиво, което ще изисква от вас, като читател, известна доза проникновение.

Капитан Немо“ е четвъртата книга от поредицата „Запази историята„, издавана от Ciela. Както вече съм споменавала и ще продължа да споменавам във всяка публикация, посветена на някое от заглавията в тази поредица, тук става въпрос не за оригиналните книги, а за преразкази от съвсем различни автори, които си служат с чувство за хумор и по-опростен език и сюжет, така че произведенията да бъдат представени на децата в една по-лесна за възприемане форма. В случая разказвач е Дейв Егърс, а оригиналът e „Двайсет хиляди левги под водата“ на Жул Верн.

Историята е за фантастичното приключение на Консуело и неговия чичо, които попадат в плен в подводницата на гениалния, но унищожителен Капитан Немо. Любопитен факт е, че по времето, когато е написана оригиналната история, подводници не са съществували, или поне широката общественост не е била запозната с наличието на подобно нещо. На страниците на „Капитан Немо“ обаче не само ще се потопите под водата с това невъобразимо мощно изобретение, ами ще може да разгледате вътрешността, да се запознаете с чудатия и садистичен капитан, но и да наблюдавате подводния свят през очите на 14-годишния главен герой.

Ако сте безстрашни, приканвам ви да се качите на борд! 😉

Девора

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d блогъра харесват това: