Изкуството да готвиш желания


qgodiСигурно помните ентусиазма, с който миналата пролет ви разказах за книгата на Ерика Бауърмайстър „Училище за вкусове и аромати“. Тази пролет пак ще ви разкажа за книга на същата авторка и макар много от героите да са ни познати, този път ще разберем какво всъщност е „Изкуството да готвиш желания“ и какви нови преживявания очакват нашите стари познайници. В кухнята на Лилиан отново ще се случват неща съвсем различни от кулинарията, но ароматите на прясно приготвени салати, основни ястия и десерти ще ни съпътстват през цялото време.

За „Изкуството да готвиш желания“ мога да споделя, че е красиво издание, но за разлика от първата част, историята е малко по-предсказуема и една щипка не толкова вълнуваща. Макар на страниците да се случват какви ли не неща с главните герои – от раждането на нова любов до разтрогването на дълъг и нещастен брак – събитията остават лишени от емоцията, която беше преплетена в „Училище за вкусове и аромати„. Сигурна съм обаче, че романът ще се хареса на много читатели, особено на тези, които обичат романтичните и драматичните истории, в които е преплетена и кулинарна нишка.

В книгата всяка глава е историята на някой от героите, като всеки един от тях е по някакъв начин свързан с останалите. В центъра на всичко отново е Лилиан, която разбира, че очаква дете, но не знае как да го сподели с таткото. Две неща ме възмутиха в сюжета, измислен от Бауърмастър, и това със зачеването на бебето на Лилиан беше едното. Доста грубичко от страна на авторката, но понеже не искам да издавам повече от необходимото, ще се наложи да прочетете сами и ще се радвам да ми споделите дали възмущението по отношение на тази любовна история е споходило само моята особа. Второто нещо е бракът на Ал и неговата съпруга и фактът, че беше пожертван в името на съспенса, без двамата да имат възможност да се изяснят помежду си.

За баланс обаче имаме и една сладка любовна история, в която недоразуменията все пак биват изгладени и двамата влюбени успяват да започнат нещо ново и обещаващо.

Пожелавам и на вас един свеж старт тази пролет и приятни мигове с тази книга, която е прекрасно допълнение към някой лежерен следобед, прекаран в компанията на вкусни ягоди или пък лимонада! 😉

Девора

Едно мнение за “Изкуството да готвиш желания

  1. И първата книга беше доста предсказуема. Но ако още от онези прекрасни описания на рецепти, е повече от достатъчно

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d блогъра харесват това: