Седемте смъртни гряха


7Суета, гняв, алчност, похот, леност, чревоугодничество и завист – това са седемте смъртни гряха и ако имаше някой, който да следи доколко често хората действат под влиянието на малките дяволи, които ги повеждат по пътя на грешниците, то тогава едва ли щеше да има жив човек на тази планета. Колкото и високо мнение да имаме за себе си, всеки е подвластен на едно или друго изкушение, всеки има една или друга слабост. Понеже сме хора и обичаме да си прощаваме всичко, измислили сме оправдание и за греховете си. Както ще разберете и в книгата на Мишел Райт – за всичко са виновни дяволите.

Седемте смъртни гряха“ побира на страниците си прекалено много идеи: тайно общество, строго пазени тайни, загадъчни книги, любовни истории, дяволски игри и какво ли още не. Преди всичко книгата е посветена на страстта – било то към човек или към това, което ни кара да се чувстваме удовлетворени и ни носи наслада.

Ако има едно нещо, с което ще запомня книгата обаче, то е дългото и широко разглеждане на проблемите в една гей връзка. Сякаш влязох под кожата на тези герои, което говори добре за авторката, и преминах през различни емоционални състояния: сексуално влечение, разочарование, отдаденост, загуба. От мъж към мъж. Някои моменти ми идваха в повече, но истинската слабост идва от разводняването на концепцията на книгата, поне според мен. Искаше ми се да чета повече за тайни общества, за игрите на дяволите, които определят ролите на хората и ръководят всяко нещо в живота им, отколкото да съпреживявам интимните терзания на героите, независимо от пола им.

Книгата е увлекателна и се чете на един дъх. Написана е с лек нюанс на циничност, която няма да е по вкуса на всеки, но ако искате да бъдете провокирани, това е четивото за вас! Също така, ако искате да разберете докъде може да ви отведе прекомерната отдаденост към един или друг грях, то Райт пази отговорите, скрити между страниците на „Седемте смъртни гряха„. И последно: в тази книга няма ангели, което я прави чудовищно реалистична. 🙂

Девора

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d блогъра харесват това: