Владетелките


WladetelkiteЕдна от любимите теории на повечето жени е тази, че именно те, а не мъжете, въртят света. Много примери могат да бъдат извадени, много имена могат да бъдат споменати и много истории разказани, така че, независимо от пола ви, да бъдете убедени в истинността на едно такова твърдение. Факт е, че поговорката „Зад всеки успял мъж се крие по една успяла жена“ е станала толкова често употребявана, че ще е много по-трудно да я оборите, отколкото да я докажете.

Ако и вие харесвате феминистичния поглед над света или пък просто се възхищавате на изящността, която са притежавали много от владетелките в човешката история, ето една книга, която ще ви разкаже малко повече за тях, за начина им на управление, а освен това ще ви запознае и с реплики на бижута, приблизително датирани от времето на тези невероятни жени. Всичко това – в красива книжна опаковка под името „Владетелките. Бижута и талисмани„.

В книгата ще откриете историите, както и любопитни факти за 20 велики жени, повечето от които по някакъв начин са свързани със собствената ни история. Някои са загадъчни, други са истински манипулатори, а трети са станали известни заради славата си на безмилостни тирани. Започваме с Олимпия, майка на Александър Велики, минаваме през светици, които може да видите нарисувани в храмовете, през дъщерите на цар Самуил и Иван Александър, за да стигнем до Сююмбике, Хюма Хатун, Хюррем Султан и дори кървавата графиня Ержбет Батори.

Книгата дава един лек и бърз прочит на историите на тези дами или поне това, с което са запомнени в историята. Към биографичните отметки и любопитните факти, ще може да разгледате и различни накити и да прочетете повече за скъпоценните камъни, използвани за направата им. На места може да сравните оригиналните находки с реплики, изработени от SSG, а почти на всяка страница има по едно бижу, което разказва своя собствена история.

Прочетете книгата, за да разберете повече за владетелките, за техните силни и слаби страни, както и за бижутата и талисманите, които са намерили място сред красивите страници на „Владетелките. Бижута и талисмани„.

Девора

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d блогъра харесват това: