Приключения със Слънчевата фея – част втора


Вече ви разказах за първите пет книжки с истории за Слънчевата фея на Любов Георгиева и ако помните, ви споменах, че поредицата може да се раздели на две: за по-малки и за по-големи деца. Днес ще ви разкажа за книжки от шеста до девета, в които са забъркани още повече герои, култури и приключения. Докато четях тези издания, си мислех, че са много подходящи да бъдат първия сблъсък на децата с бележките под линия. Особено в деветата книжка има толкова много информация, че родителят ще трябва да се спира честичко и да обяснява подробно на любопитното човече, което стои срещу него едно или друго нещо.

Книжки 6-9:

_________________4cde7dc734917_150x203Книжка шеста се казва „Слънчевата фея и руският самовар„, което е доста силна подсказка къде ще се развива действието на приказката. Въпреки заглавието обаче, Слънчевата фея все повече започва да дава път на другите герои, така че да изпъкнат и те, и все по-рядко се намесва в спасителните им операции. 🙂 Книжката е изпълнена със зимни илюстрации и си мисля, че ще е много подходящо допълнение към подаръка на някое детенце за Коледа.

.

.

_________________4cde7f5c7746c_150x203Седмата книжка е със заглавие „Слънчевата фея и Шехерезада“ и ще отведе читателите при Аладин и неговия Джин. Зли герои кроят планове да откраднат богатството на Шехерезада,като един от тях е от Пекин. С помощта на джина и Слънчевата фея всичко ще се нареди, но е време и друг добър герой да изгрее на страниците на книжката – Слънчевото момче.

.

.

_________________4e17370ac7bdb_150x203Ето, че идва ред и на българския фолклор в книжката „Слънчевата фея и хубавата Яна„. Имаме си хубавица, имаме си вълшебница Биляна, както и зла магьосница. Доброто пък идва отново в лицето на Слънчевото момче, което ще отиде на Балкана да търси да спасява Хубавата Яна. 🙂 Малчуганите ще разберат и за нестинарите, а Слънчевата фея ще се появи съвсем накрая, за да отпразнува заедно с другите щастливия край на приказката. 🙂

.

.

_________________4eeb576eea0be_150x203Последната книжка се казва „Слънчевата фея и Тим О’Тендър„. Само на 15 страници под стихотворна форма се срещат толкова разнообразни герои, че илюстрациите на отделните разтвори изглеждат сякаш нямат нищо общо с предходните. Ще срещнете Мактери Феъри, котарак с островърха шапка и мустак, вълшебника Тим, вълшебницата Биляна, вълшебника Йоан-Боян и Пиетро Папийони, който пък майстори торти, пудинги и сочни макарони. Прилепът Девин и магьосникът Елвин пък са злодеите. Добрите герои обаче са безчет и накрая всичко е окъпано в слънчева светлина и доброта! Както само в приказките може да се случи! 🙂

Публикувано от Девора
Поредицата беше предоставена на Библиотеката от изд. ЖАР – Жанет Георгиева

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d блогъра харесват това: