Истории от бутилката


ButilkataКогато сме малки, вярваме в духа от бутилката. Когато растем, мечтаем да намерим писмо в бутилка и така докато стигнем до момента, в който създаваме и пазим своите собствени истории от бутилката. Понякога стоят затворени и отлежават, друг път ги пускаме да се разлеят и да бъдат вкусени и от чуждите уши и очи. В сборника разкази, за който ще ви разкажа днес, са събрани точно такива истории, за които звездният миг е настъпил: те са духът от бутилката, пуснат на свобода, в същото време са писмото в бутилката, най-сетне достигнало до своя мистериозен получател – читателя.

Представете си сборника като една приятна изба, в която журналисти, художници, актьори, редактори, маркетинг директори, астролози, музиканти, PR-и и писатели намират своята история в бутилка и решават да я извадят от рафта и да я изпият заедно с вас. Разказите в книгата са пъстри и разнообразни – някои са като приятелски разговор на масата, други пък ни въвличат в цели истории с приказни герои и булки, които бягат няколко дена след сватбата си. Получихме книгата с думите: „Не е това, което очаквате“ и наистина не беше. Бутилката, точно като някой второстепенен, но ярко открояващ се герой във филм, се появява тук-там във всяка история – съвсем дискретно спомената, елегантно вмъкната и въпреки това – обединителен център на всеки един разказ.

Интересно е да погледнете през идеите на всички тези хора, които са оставили своята история на страниците на „Истории от бутилката„. Някои от тях ще бъдат истинска изненада, други ще пробудят у вас желанието да прочетете още повече от това, за което са ви споделили, а трети ще разсеят по-сериозните теми с приятно чувство за хумор. Не изключвам и не чак толкова приятни изненади, защото многообразието от автори носи със себе си и многообразие от стилове, а няма човек, който да харесва всичко. В книгата обаче има едно общо опиянение и съм сигурна, че дори няма да усетите кога сте я пресушили до последната капка. Поне при мен се случи така. 🙂

Авторите, в чиято компания ще попаднете, докато четете книгата, са: проф. Андрей Пантев, Стефка Янорова, Мария Георгиева-Савова, Петя Желева-Зеленски, Валентина Войкова, Яким Петров, Филип Попов, Михаил Заимов, Мария Панчева, Мила Маречкова, Ива Екимова, Ясен Григоров, Насо Русков, Марияна Добранова и Михаела Петрова. Ако пък искате още разкази, последните страници са оставени специално за вас и за вашата лична история от бутилката, така че може да станете част от тази палитра от хора и истории. 😉 Приятно четене и писане!

Публикувано от Девора
Книгата бе предоставена на Библиотеката от изд. SMART BOOKS

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d блогъра харесват това: