Best ever book of Chocolate


chocoЕдна от любимите ни кулинарни книги вкъщи е подарък от Мери по повод моето безумно решение да напусна работа. Вече мина доста време, но всеки път, когато си приготвям рецепта от нея, си спомням с усмивка за колегите ми и за веселите моменти с тях. Вие обаче няма нужда да напускате работа или да чакате някой да ви подари това прекрасно четиво – можете да я намерите в големите книжарници и повярвайте ми – заслужава си!

Книгата се дели на няколко части – small bakes and cakes, large cakes and loaves, hot desserts, cold and frozen desserts, sweets and drinks, а на последните страници има изключителна полезна информация за това как точно се правят много от декорациите, които виждаме по тортите в сладкарниците. Ако си я вземете, със сигурност много обичате шоколад, така че ще бъдете приятно изненадани и от още нещо – кратка история, която проследява пътя на какаовото зърно до момента, в който вече може да му се наслаждаваме под формата на блокче шоколад например.

Рецептите се получават от първия път и са ужасно вкусни. И тъй като думите в случая са излишни, ще ви покажа снимки на две любими сладости, които съм правила от тази книга:

lp_1

SnowWhite_LP_6

Публикувано от Девора

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d блогъра харесват това: