Първи стъпки в успешния бизнес


Justin

Познавате Жюстин Томс. Познавате и Поли Козарова. Две дами с богат опит в сферата на маркетинга, комуникациите и правенето на бизнес в епохата на Web 2.0. И не на последно място, две дами с позитивно мислене – едно от най-ценните качества, стоящо зад успеха на всяко начинание. В края на 2012 г. излезе „Основи на успешния бизнес тук и сега“, съвместната книга на Жюстин и Поли, която излиза отвъд и без това широките граници на маркетинга и насочва поглед най-общо към бизнеса.

„Основи на успешния бизнес тук и сега“ е доста полезно четиво – не само за тези, които вече са стартирали свой бизнес, но и за онези, у които сега се заражда идеята за нещо подобно. Всъщност може би най-вече за тях, защото отговаря на много от въпросите, които всеки стартиращ предприемач си задава. Какво е бизнес стратегия и бизнес план, какъв вид юридическо лице да регистрираме, как да подходим към избора на служители, доставчици ипартньори, как се правят преговори, какви инвестиции са ни нужни – всичко това е засегнато на много достъпен език и подкрепено от успешни примери от родния бизнес – интервюта с предприемачи, разказващи за своя опит и споделящи експертни мнения по различните теми.

justine and joro

Жюстин Томс и Георги Грънчаров

Без съмнение книгата ще допадне и на студенти с интереси в развиването на свой бизнес – тя може да се превърне в първия им учебник по предприемачество, а и ще им е от полза с приложенията си – речник на най-често срещаните бизнес термини, списък с полезни и вдъхновяващи четива, Q&A на бъдещите предприемачи др. Дори за хора, които не са взели за себе си подобно решение – да създадат фирма и да се впуснат в приключението на бизнеса, книгата предлага ценни съвети. Аз лично намерих доста любопитни неща, които ще са ми от полза в различни дейности, дори в поддържането на този блог. А позитивната енергия, която излъчва написаното, допринася за повишаване на мотивацията.

hampartzoumian

Жюстин Томс и Левон Хампарцумян на представянето на книгата

Позитивното беше водещо и по време на представянето на книгата, за което вече писаха Поли, Жюстин, Денис, Митко и Ивелина. На събитието присъстваха много интересни гости, голяма част от които вече със собствени успешни проекти. Левон Хампарцумян, главен изпълнителен директор на УниКредит Булбанк, който през изминалата 2012 г. получи престижния приз „Мениджър на годината“, говори за предприемаческия дух. По неговите думи дълги години у нас той не само че не е бил поощряван, но е съзнателно потискан. Хампарцумян също пожела повече позитивизъм, защото именно това може да изстреля към успеха една добра идея.

А и както казва Барак Обама: „Промяната няма да се случи, ако чакаме други хора и друго време. Ние сме промяната, която търсим„.

Публикувано от Жоро

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d блогъра харесват това: