Малка книжка за Коледа


koledaЧудя се откъде да започна… дали първо да ви разкажа за страхотната авторка, която носи заразително ведро настроение на всеки, който е имал контакт с нея, или пък от самата книжка – малко бижу със 17 вкусни рецепти… А може би ще е хубаво да спомена, че фотографиите са подкупващо апетитни, а самото издание – чудно! Но не… ще започна, както си му е редът – от увода. 🙂

Още с първото разгръщане на книжката пред вас са топлите приветствени думи на Ирина Катеринска. Едва ли някога отново бих писала специално за увод на книга, но този е по-специален. Ирина приветства коледния дух с усмивка и щипка лична емоция, което неизбежно те кара да си мислиш: искам и аз така да изживявам празника, искам тези 25 дни в годината, изпълнени с красота, любов и аромат на всевъзможни вкусотии. След като прочетете нейните уводни думи, вие вече сте получили нужната доза коледно вдъхновение, така че да се захванете и с тази част, която изисква вашата собствена намеса – рецептите.

Те не са много, но са идеалният подбор за коледна трапеза с разнообразно меню. Не е задължително обаче да е само за Коледа – от тях можете да си правите по всяко време на годината, когато ви се прияде нещо вкусно и малко по-различно от традиционното – като сладки с черен пипер например (стр. 26) или пълнена печена тиква със сушени плодове и ядки (стр. 38). Специално ние никога не отказваме питчица с масло и всякакви налични намазалки, така че първата рецепта, която изпробвахме, беше тази за содената питка (стр. 30). Стана от първия път, много вкусна и лесна, така че за Бъдни вечер ще повторим упражнението 🙂

524

Обещах да ви кажа нещо и за авторката.
Никога не съм срещала Ирина (или поне така, както би ни се искало – на сладки приказки), но знам, че тя е от тези толкова рядко срещани хора, които обичат да раздават всичко най-добро от себе си на другите и да ги правят щастливи. Ето защо и книжката ѝ е такава – пълна със съвети, подробни описания и предложения – сякаш наднича над рамото ви и ви подсказва как е най-удачно да подходите към продуктите на масата, така че да се превърнат в неустоими вкусотии.

Мога да ви кажа и нещо за читателите на тази книжка – всеки бърза да направи рецептата, която му е харесала най-много, и да я сподели с авторката. Като малки деца, на които им харесва да се учат и да показват постиженията си. И аз бях една от тях, а ако и вие искате да почерпите идеи за Коледа, с които да се похвалите, можете да си вземете „Малка книжка за Коледа“ и също да изберете своята  коледна рецепта.

Не забравяйте веднага, след като прочетете тази публикация, да разгледате блога на Ирина (alia.tropot.net), който звучи точно толкова вълшебно:

DSC_20121206_231558

Публикувано от Девора

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d блогъра харесват това: