Малка коледна енциклопедия


Последният месец от годината вече е факт и ако всички лампички и гирляндчета, които накичиха по касите на големите магазини още на първи ноември не са никак достатъчни, за да ви създадат коледно настроение, ето една книга, която със сигурност ще успее.

Малката коледна енциклопедия получих като подарък преди 2-3 години, но така и не я бях изчела от начало до край. Захванах се с тази приятна задача отрано, за да събера колкото се може повече коледни идеи, които да приложа за идната Коледа. Бързам да ви разкажа за енциклопедията, така че да имате време и вие да се снабдите с това толкова малко като размери, но толкова пълно с информация четиво.

Енциклопедията е разделена на няколко части, от които ще получите различна полза. Началото е вълшебно и се е паднало на коледните приказки и разкази, станали известни по целия свят. Две от любимите ми коледни приказки – A Christmas Carol и Gift of the Magi са истории, които обичам и никога няма да престана да препрочитам. След прозата обаче идва ред на лириката, а след нея и на коледните песни. Случи се така, че когато четях този раздел, бях прекалила с черния чай и будувах до 6 сутринта. Това обаче ми даде възможност, тъй като бях самичка вкъщи, да си попея, докато чета… Страхотно изживяване! Всичко живо спи, а аз си припявам Jingle Bells достатъчно тихо, за да не събудя съседите, но достатъчно силно, за да си създам малко коледно празненство още през ноември. Още по-забавно стана, когато дойде ред на We wish you a Merry Christmas… Да, повтарях примерно всеки ред по няколко пъти 🙂 И да – не е много нормално 😛

Но да се върнем на книжката – тя продължава с рецепти и съвети за това как да ароматизирате Коледата си с любимите печива, както и полезни примери за това как да разчупите обстановката, какви подаръци да подарите, дори как да ги декорирате и аранжирате. Изключително забавно е въведението в предпоследната част, което започва в този тон: недейте да изтрещявате, защото е Коледа. Направете малко йога, отпуснете се и после разкажете играта на банковата си сметка… или на касичката. Не се шегувам – прочетете и ще го усетите и вие. Колкото и неприятно да звучи, и двете неща са си истина. По Коледа всички масово изтрещяваме от притеснение по един или друг повод, а накрая се разоряваме с пазаруването на нужни и ненужни подаръци. Така че – take it easy. Но не взимайте присърце всичко написано в тази книга – като например идеята да започнете да спестявате от тази година за подаръците за следващата. По-добре пробвайте с нещо, направено от вас, а ако човекът отсреща не е в състояние да го оцени, най-добре изобщо не му подарявайте нищо. 

В края на книгата ще се запознаете с начина, по който се празнува Коледа на различни места по света, а единствената идея, с която аз мога да допринеса към написаното, е да не забравяте да подарите нещо и на себе си. Ако сте били добро дете. 🙂

Щастлив декември!

Публикувано от Девора

*Christmas cyclopedia by Kris Kringle

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d блогъра харесват това: