Книжарница Greenwich – поглед отвътре


Много е вероятно вече да сте чули за новата книжарница Greenwich, а също така и да сте я посетили. Ние се разходихме в петък след работа и останахме приятно изненадани от атмосферата, простора и разнообразието от книги. Не знам дали реално е побрала в себе си най-много заглавия и автори, но определено има атмосфера. Дори не мога да направя връзката с предишния магазин, който неведнъж съм посещавала на същото това място. Сега книгите са се настанили удобно, много удобно и просторно, така че всяка една може да привлче вниманието ви и да го задържи върху красивата си корица, а по-късно – върху съществената част отвъд дизайна й.

Ще ви представим Greenwich в снимки, както я видяхме ние в петък вечер, когато успяхме да хванем и представянето на новия роман „Мадоната на бадемите“ на Марина Фиорато.

Още на входа можете да се ориентирате какво ви очаква и да си изберете дестинация 🙂

Първото нещо, на което се „хвърлих“, бяха страхотни нови (за мен) рисувани мечоци… Какво да се прави – слабост са ми. Честно казано, толкова уважавам труда на художника и толкова много ми харесват картинките, че бих си взела всичките без повод – просто да си ги имам :). Докато сме на картичките, хубаво е да спомена, че на изхода има място, където се опаковат подаръци, така че купуването на дарове за рождени дни в последния момент не е нещо, което да ви тревожи.

Четенето и хубавата храна са тясно свързани, поне за мен. Ароматното кафе и вкусният чай пък са задължителни. Ние пробвахме печени какови зърна и бадемов ликьор, което определено направи престоя ни много, много приятен. Акцентът на бара е здравословното, което не е моята най-голяма стихия, но все пак не трябва да забравяме, че сме в книжарница. Пипането на книги с мазни пръсти е абсолютно забранено!

Направихме тази снимка, за да ви подскажем каква ще е новата категория в списъка с ревюта, които споделяме с вас. Не е трудно да се досетите, нали? Май отдавна ме тегли натам, но чак сега събрах достатъчно впечатления, така че да има какво да ви споделя в тази насока 😉

Накрая си тръгнахме с покупка. 🙂 За съжаление не успях да открия една от книгите, които търсех, но останах доволна и от новото си попълнение към моите любими новели на сестрите Бронте.

Хубаво е да отбележа, че в книжарницата няма само книги, а и детски играчки, музика, бележници, плакати… И нещо интересно – има страхотни промоции на специализирана литература, биографии и календари. Enjoy!

Публикувано от Девора

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d блогъра харесват това: