Наградата „Рицар на книгата“ тази година спечели „Библиотеката“


Вече ви разказах за номинацията, с която тази година Асоциация Българска книга удостоиха блога и лично мен, като един от авторите на „Библиотеката“. А на 23 април, навръх Международния ден на книгата и авторското право, в Народната библиотека „Св. св. Климент Охридски“ се състоя и самото награждаване. Спечелихме! Не мога да скрия изненадата си, но когато организаторите произнесоха името ми и трябваше да изляза, за да ми връчат наградата, си казах, че явно сме на верен път. Казвам „спечелихме“, защото „Библиотеката“ винаги е била рожба на двама души – на мен и на Девора, без която блогът нямаше да е и наполовина толкова специален. И да, на верен път сме, защото личното отношение към книгата е това, което ни прави разпознаваеми. Това е, което намирате всички вие, когато влезете в нашата страница.

Никога не сме си поставяли за цел да печелим награди и да попадаме в светлините на подобни събития. Просто правим това, което чувстваме за правилно и го изразяваме лично. И пристрастно, разбира се. Защото „Библиотеката“ е пристрастно място, нали?

Георги Грънчаров

5 мнения за “Наградата „Рицар на книгата“ тази година спечели „Библиотеката“

  1. Ти си Рицар на книгата освен заради страхотните текстове и защото си над наградите, коментарите, лайковете… Честито още веднъж! 🙂

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d блогъра харесват това: