Помощ! Омъжвам се!


Е, не. Не става въпрос за мен, но може би става въпрос за теб, който четеш тези редове и си бил привлечен от корицата на книгата, за която ще пиша. Искрено се надявам да е така, защото обичам хубавите поводи, сватбите, споделената емоция и красотата.
„Помощ! Омъжвам се!“ стоя на най-горния рафт вкъщи повече от година (или две???), преди да реша, че е крайно време да я „изям с кориците“. Бях я барикадирала толкова високо и толкова далече, защото ми напомняше на една нереализирана идея (не, пак не става въпрос за хипотетичната ми женитба), но след като я прочетох, вместо да се сдухам за минали работи, аз се вдъхнових и това си пролича по разнообразните ми творчески проекти, които задвижих тези дни. Още в началото искам да благодаря на автораката – Ади Цанова – за чудесното и хумористично изживяване, което поднася на читателите на нейната книга. Това е не просто наръчник със съвети как да организирате сватбеното си тържество: това е забавен диалог между един професионалист и мечтателя, който разгръща страниците. Надявам се, че тези двама герои ще направят страхотна комбинация някой ден.

Започнах да чета „Помощ! Омъжвам се!“ още в първия ден на новата година. Засега никой около мен няма да се жени/омъжва, но ми беше интересно да се запозная с детайлите около планирането и провеждането на сватбените тържества. От професионална гледна точка. Никога не се знае какво предстои да се случи и се надявам, че никога не е късно човек да реализира мечтите си. Ако и вашите са като моите, а именно – да правите останалите щастливи и да сте тези, които ще донесат още красота в живота им, то това е книгата за вас. Ако искате да организирате перфектното си сватбено тържество, то това отново е книгата за вас, или поне за вашата кума 😉 Аз лично, ако стигна до този съдбовен момент в своя живот, определено ще накарам всеки главен герой да прочете по някоя и друга глава, която ще отговаря на задълженията му, за да съм сигурна, че всичко ще мине добре.

Не познавам Ади Цанова, но след като прочетох нейната книга, сякаш успях да придобия представа за нейния характер и професионализъм. Останах впечатлена от „Помощ! Омъжвам се!“, защото тя наистина е пълна с полезни съвети и идеи, които не бихте могли да предвидите сами, освен ако вече нямате натрупан горчив опит на собствен гръб. А това не е никак окуражаващо… Докато четете някои от примерите, които са описани доста увлекателно и с тънко чувство за хумор, въздишате дълбоко и си казвате: „Слава Богу, че ме предупреди и за това, нямаше да ми хрумне!“. Мисля, че основното достойнство на книгата е, че авторката не е подходила като други автори, които биха скрили доста неща „от кухнята“, а смело разказва за сполучливите и недотам добри хрумвания на своите клиенти, както и за собствените си патила и изненади. Определено професията на сватбен агент не е лека и лесна, но стига да се справяш добре с нея, изглежда мнооого сладка и примамлива. Друго качество на книгата е езикът, на който е написана: има пространство за собственото ни въображение и се получава  диалог между автор и читател. Ако си похапвате красиви меденки, докато чете, после може да се заблудите, че сте били в някоя сладкарница с Ади и сте си бъбрили сладко-сладко. Само където след този разговор са ви останали над 300 страници със записки, таблици, съвети и забавни истории, към които можете да се връщате просто за удоволствие, или пък когато наистина ви е нужна навигация в предсватбената джунгла.

Надявам се всички, които мечтаят за красива сватба, да сбъднат мечтите си тази година! Наистина мисля, че книгата ще бъде вашият спасителен пояс, когато ви иде да извикате „Помощ! Омъжвам се!“, без значение дали ще ползвате професионалните услуги на някой агент, или ако смятате да организирате повечето детайли сами.
Ако пък женитбата въобще не е на дневен ред пред вас, пожелавам ви друго ново начало, което ще ви зареди с енергия и ще ви кара да се чувствате реазлизирани и удовлетворени!

п.п. Нямаше начин да не харесам книга, в която се цитират двама от най-любимите ми автори: Робърт Бърнс и Исабел Алиенде :)))

Публикувано от Девора

4 мнения за “Помощ! Омъжвам се!

 1. Здравейте Девора,
  Признавам, че стигнах да Ваша публикация, благодарение на моя близка приятелка, с която и творя сватбените събитие за нашите младоженци – моята флористка Йоана Томова. Тя е от хората, които много търсят, четат, препрочитат и… изобщо се интересуват от Интернет пространството. Понякога се чудя кога й остава време за всичко.
  Благодарна съм й, че днес получих от нея линк към Вашата публикация, защото надали бих попаднала на нея още дълго време, макар и аз отвреме навреме да се „ровя“ из дебрите на най-голямата книга в света.
  Нямам думи да изразя благодарността си към Вас като автор на тази прекрасна статия. Но все пак, даже и да се получи неудачно, ще се опитам да изразя благодарностите си.
  Благодаря Ви, че сте сред моите читатели. Искрено се радвам, че подхода ми на писател е останал разбран от Вас по начина, по който вярвам, че остава разбран от 99% от читателите, имали възможността да се запознаят с мен по този начин. За всичко в статията сте права. Аз наистина обичам да бъбря много, да похапвам меденки и да „говоря“ на хората разбираемо. Връщате ме към момента на моето окончателно решение, че трябва да напиша тази книга, споделяйки дългогодишния си опит на сватбен агент. Помня, че извадих лист хартия от принтера и написах най-важните неща, които искам да постигна с четивото. Първото бе да „говоря“ на достъпен език, който ще развълнува така моите читатели, както вълнува едно сватбено празненство. Умела и пълна „Навигацията в предСватбената джунгла“ бе второто изписано на листа.
  От 2008 година до днес много журналисти и блогъри решиха до посветят статии на моята книга. И колкото страхотни да се получиха тези статии, Вашата няма да забравя никога, защото тя е най-точната и коректна. А Вие даже не ме познавате. За мен ще е чест и удоволствие да се запознаем съвсем скоро. Ще се радвам да сте моя гостенка в последното ми приключение, наречено ADI’S COOK & BOOK, където съм побрала над 4000 книжни заглавия. И, сигурна съм, сред тях ще откриете още много свои любими писатели. Моите контакти можете да откриете както в сайта на агенцията ми http://www.weddingswithadi.com, така и на сайта на ADI’S http://www.adiscookandbook.bg
  БЛАГОДАРЯ ВИ, ДЕВОРА!
  Бъдете здрава и много щастлива!
  Ади

 2. Толкова се радвам!
  А сега използвам книгата точно по предназначение, за да ме ръководи в организирането на собствената ми сватба :):):) Благодаря още веднъж за всичко, споделено в нея!
  До съвсем скоро! 🙂
  Девора

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d блогъра харесват това: