Харун и … Хатам-Шуд


Всички вие знаете, че човекът, който обича да чете, посещава купища различни светове, обикновено в рамките на много малко време. Така става и с мен напоследък – къде ли не съм ходила – разхождала съм се по континенти, острови, планети, но тези дни за първи път стъпих на втория спътник на Земята – втората луна на име Кахани. Ако и вие проявявате интерес, четете по-нататък този кратък пътепис.


Качих се на крилата на машина, която всъщност е голяма птица с изкуствен интелект, но с възможност да чете мислите на земните момчета. Отлетяхме от една лодка с формата на лебед, в която имаше легла във формата на разни други животински твари. Извисихме се високо над земята и се приводнихме на вълните на искрящ и горещ океан от… приказки!!!

 „Отидох на Кахани, за да спася дарбата на баща си, разказвач на приказки, така че той да продължи да работи и да радва хората, които се скупчват на тълпи, за да слушат неговите истории. Проблемът беше, че след като мама ни напусна, той реши да прекрати абонамента си за кранчето с приказна вода, което беше неговото вдъхновение.  Досега не вярвах в такива неща, но вече съм Харун – малкото момче в червена пижама, на което е писано да спаси едно царство от сенките, да изчисти замърсения океан с приказки и да срещне нови приятели – многоусти риби, плаващи градинари, водни джинове, принцове, принцеси, а може би… и любовта. Кой знае? „Може би никой, а може би някой – знае ли човек?“, би казал нашият приятел Обаче. Но вие още не го познавате, а той е толкова добър и мъдър!

Салман Рушди е написал историята на Харун преди 21 години, така че е много вероятно океанът на приказките пак да е застрашен от някакви измислици, небивалици и разкази с оплетени краища, така че бързо прочетете книгата, за да сте наясно с какво ще трябва да се преборите в случай, че вие сте следващия Харун. А да си Харун е невероятно вълнуващо – разбрах го от собствен опит 🙂

И да – книгата е за деца и възрастни, но има опасност възрастните малко да се поизплашат 😉

Публикувано от Девора

Книгата бе любезно предоставена на „Библиотеката“ от изд. „Колибри

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d блогъра харесват това: