Представиха „Магията на Белград“


В клуб „Петното на Роршах“ в София тази вечер бе представянето на „Магията на Белград“ – сборника с разкази на Момо Кaпор, за който ви разказахме наскоро. В минималистичната обстановка на клуба гостува преводачката на книгата – Ася Тихинова – Йованович, която сподели впечатления от личното си познанство с писателя. Няколко думи за Момо разказа и известният хуморист Михаил Вешим. За известно време пред очите на присъстващите се появиха въображаеми картини от Белград, промъкнали се иззад страниците на сборника, от разказите на гостите, от спомените на всеки от нас. Но така, както е запечатал в словото си любимия град Момо Капор, трудно някой друг би могъл да направи. Наистина, чудесна находка и нещо ново за българския читател, за когото името на сръбския писател се оказа доста непознато.

Преводачката Ася Тихинова – Йованович

Представянето сложи край и на конкурса „Магията на Белград“, но дамата, спечелила първото място, така и не се появи в клуба. Ето и снимките на Кателина Кънчева, които успяха да завладеят сърцата на журито:

 

6 мнения за “Представиха „Магията на Белград“

  1. Препоръчвам и „Изток – Запад“ и „011“ на същия автор. Не знам дали ги има като отделни издания на български, но със сигурност са публикувани в списание „Панорама“. Заслужава си да ги потърси човек.

    1. Май ги няма. Дано издадат повече негови неща у нас, много ще ми е любопитно. 011 не беше ли телефонният код на Белград? :))))

  2. Няма ли да покажете снимката победител. Много ми е любопитно. При възможност всички снимки от Белград.

    1. Очакваме по-късно днес да ни пратят снимката или да я качат в сайта на клуб „Spirt & Spirit“ и ще я споделим, разбира се 🙂

  3. Bravo ! Прекрасни снимки , наистина е уловен Белград такъв какъвто е !
    Поздравления на госпожица Кънчева !

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d блогъра харесват това: