Eпидемия в рая


Нещата не са такива, каквито си ги мислехме! Забравете пасторалните си представи за Рая и злокобните асоциации за черния Пъкъл. Изхвърлете Милн и Данте с техните out-of-date концепции, защото Zотов ще ни открехне за една съвсем различна версия в своята книга „Епидемия в рая“ (на руски „Минус ангел“).

В Рая цари голяма бюрокрация, плетат се интриги между ангелите, забъркват се нелепи рекламни концепции и пиар стратегии за привличане на повече души. Въпреки усилената промоция голямата навалица все пак отива при конкуренцията. В Ада не е кой знае колко по-различно от живота на Земята – и там е една бумащина, а справянето с огромния поток от пристигащи е трудна работа…

Какво става обаче, когато Гласът излезе в отпуск, а в Небесната канцелария мистериозно започнат да изчезват ангели? Кой може да се справи с подобен проблем? Естествено, някой от Ада. Специалният пратеник на Шефа полковник Калашников и неговият помощник Малинин са командировани в Рая за да разплетат случая. Предстои им да се сблъскат със сложната схема на таен заговор, ангели на възмездието с избухлив характер и една голяма, голяма изненада.

С много хумор и ирония, с шеговит изказ и намесвайки доста популярни личности в историята си, Zотов представя на читателите си своята интересна смес от класическо криминале, комедия и трилър. Хвърчи перушина, ангели падат покосени от…внимание…птичи грип!!!… а следователите от Ада преминават през куп премеждия, докато открият, че през цялото време тайнственият извършител е бил…някъде около тях.

Книгата е забавна сатира на религията с нейните герои и атрибути, вековни традиции и установени закони и правила. Иронията на Zотов може да не се понрави на религиозните фанатици, но със сигурност ще се хареса на непредубедения читател, който не се събужда и не заспива с библия под възглавницата. Пък и дава повод за размисъл на любопитна тема – къде бихте предпочели да се озове душата ви след смъртта? Каквото и да решите, решението все пак ще вземете не вие, а служителите от Транзитната зала. Тъй че пригответе се за смях и не палете свещи, ако ще се захващате със Zoтов!

Публикувано от Жоро

* Книгата бе любезно предоставена на „Библиотеката“ от издателство „ЕРА“

Едно мнение за “Eпидемия в рая

  1. Отдавна се точа на Зотов и двете му книжки, но пустите пари все отиват някъде другаде 🙂 Надявам се библиотеката, в която работя, да ми „направи“ такъв подарък 🙂 – така печелят и читателите, печеля и аз 🙂

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d блогъра харесват това: