Приключи конкурсът „Моята библиотека“


Преди броени минути приключи нашият съвместен конкурс „Моята библиотека“, организиран по случай 1 година блог „Библиотеката“ и 20 години издателство „Колибри“. Имаме трима победители – Пънар Кязим-Зинал, университетски преподавател, Нина Иванова, библиотекар и Вили Мирова, графичен дизайнер.

Библиотеката на победителката

Както обявихме в началото, първите трима участници, чиито снимки, публикувани на стената във Фейсбук страницата на „Библиотеката“ получат най-много гласове, печелят книга по избор от каталога с художествена литература на изд. „Колибри“. Първенецът сред тях печели и талон за отстъпка от 30% при покупка на книга в книжарница на издателството.

Читалищната библиотека в Гара Бов, където работи Нина Иванова

Щастливи сме да отбележим, че в рамките на конкурса се включиха десетки любители на книгите, които ни показаха своите библиотеки, отрупани с книги бюра… книги, съжителстващи с играчки и снимки, книги с котки, книги с тонколони, книги на купчини… Успяхме да надзърнем в личното пространство на четящия човек и да придобием представа за това как хората пазят книгите си, как се отнасят към тях, ценят ли ги.

„За пръв път печеля нещо и съм адски доволна,че точно в такъв конкурс печеля!“, сподели победителката в конкурса Пънар Кязим-Зинал. Отбеляза още, че на на година си купува около 50 книги, средно по една на седмица. Младата жена споделя, че първото нещо, което внесла в новия си дом след сватбата, била именно библиотеката, снимката на която спечели конкурса.

Можем само да се радваме на хора като Пънар и като останалите десетки участници в конкурса, както и на над 1700-те почитатели на блога „Библиотеката“ във Фейсбук и всички онези, които ни четат. Книгите свързват хората, определено!

Свежата „книжна стена“ на Вили Мирова

 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d блогъра харесват това: