Афродита – Исабел Алиенде


Afrodita_Isabel_Aliende

Надничайки с любопитство в литературния си дневник (имам много лоша памет и не помня изключително много неща, заради което хората често ми се сърдят, затова си записвам книгите, които съм прочела), попаднах на номер 7 – Исабел Алиенде – „Афродита”.

Тази книга.. не – това четиво –  за истински разкрепостени, жадни за живот, отворени към изкушението жени, не подлежи на описание, анотация, рецензия или каквато и да било критика.

Bavarese_3Исабел Алиенде, тази авторка, която можеш да четеш със стотици страници на ден и да не ти омръзва, е избрала неподражаем начин да ни запознае с рецепти афродизиаци, като всяка рецепта е подправена с истории от нейния живот, за нейните близки и приятели, семейство и… сексуални сполуки и несполуки. Точно тази книга ме вдъхнови да напиша няколко реда и да ви приканя да я прочетете!

За един мъж „Афродита” би била тотално неразбираема, а може би дори на някои жени също ще се стори такава. Някои дами твърдят, че са се забавлявали, докато четат „Афродита”, но не са запомнили почти нищо от прочетеното! И няма начин да е обратното! Четете и се забавлявате, усмихвате се, хрумват ви идеи, разтоварвате се – а ако сте ентусиаст по душа – експериментирате с нетрадиционните рецепти, предложени от Исабел. Аз лично разгръщах тези страници, от които се носи аромат на желание и карамфил, преди да заспя, и определено разтоварвах от всички баналности, които са ме заливали през деня. Е, има и някои шокиращи рецепти, чието приготовление ми се струва толкова силен антиафродизиак, че не мога да си представя нечие либидо да остане активно след изпълнението им (варене на гълъб например)…

Шантава история си е „Афродита”, откъдето и да я погледнеш – нито можеш да определиш жанра, нито можеш да я преразкажеш. Но който някога е чел творби на Алиенде, със сигурност е изричал думите: „Не мога да я опиша, трябва да я прочетеш!”

3 мнения за “Афродита – Исабел Алиенде

  1. Чела съм само „Къщата на духовете“ на Алиенде, но в скоро време трябва да прочета Афродита, особено след като прочетох това, което сте написали.

  2. Обожавам Исабел Алиенде 🙂 Наистина книгите ѝ са наслада 🙂

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d блогъра харесват това: